Insulanders Bygg

Kulturhus

Kunskap och förståelse för äldre fastigheter ligger till grund för vårt sätt att arbeta. Vi har genomfört byggprojekt där vi noggrant återställt och kompletterat kulturfastigheter sedan företaget startade. Vi har dessutom ett stort intresse för restaurering och specialistkompetens på flera områden. Vi erbjuder en bred yrkeskompetens och yrkesskicklighet, kombinerat med ett genuint hantverk och dokumentation.

Kulturhus
 • Bomässan i Eskilstuna

  Lyckad Bomässa

  I helgen fanns vi på plats på bomässan i Eskilstuna. Vi vill tacka alla som besökte vår monter.

 • Viljansgården

  Viljansgården

  Nu är vi snart i mål med tre stycken unika bostäder i Viljansgården. Försäljning beräknas bli under första halvan av 2018.

 • Speciallbyggd gymnastikhall

  Larslunda gymnastikhall

  Nu är det nära till att flytta in i en specialanpassad gymnastikhall.

 • 67 lägenheter i Nyköping

  Lägenheter i Nyköping

  Stommen snart uppe för 67 nya lägenheter.

 • 14 st villor i Solhöjden Tumba

  Villor Solhöjden

  14 st villor i Solhöjden Tumba snart klara för inflyttning.

 • Första spadtaget för BRF Ringugnen

  24 bostadsrätts-lägenheter i Stallarholmen

  Snart är stommen uppe i Stallarholmen för de tre huskropparna och arbetet går enligt plan med inflyttning i de 24 lägenheterna i april-maj.

 • 67 lägenheter i Nyköping

  Lägenheter i Nyköping

  Bygget av 67 lägenheter i Nyköping pågår för fullt. Inflyttning till sommaren och nästa höst.

 • Arkiv äldre nyheter >>

Renovering

Renovering

Vi har specialkompeten på äldre hus. Vi vet att förutsättningarna kan skilja sig och i många fall gäller det att återskapa originaluteendet. Vi åtar oss att utföra hela arbetet och ser till att allt genomförs på rätt sätt, med rätt dokumentation.

Murning

Murning

I äldre fastigheter kan inga maskiner ersätta ett väl utfört arbete när underlag, skick och förutsättningar skiljer sig. Vi har lång erfarenhet av murning och putsning med kalkbruk. Vi kan metoderna och vet vad som krävs.

Tak

Tak

¬Tak och fasad skyddar stora värden; det är viktigt med framförhållning. Vi utför allt från mindre lagningar till hela tak och arbetar med alla förekommande varianter som används på kulturhus; zinkplåt, spåntak, stocktak, torvtak, grästak och tegel.

Fönsterbyte

Fönsterbyte

Fönster betyder mycket för utseendet på en fastighet, men lika viktigt är att de gör lägenheterna tystare och ger lägre energiåtgång. Fönstren måttanpassas och tillverkas enligt originalet men med moderna egenskaper.

Kök och badrum

Tidstypiska Kök

Massiva stommar eller kanske spontade brädstommar, sinkade lådor på boklister, stämborrade hål med rektangulär tapp. Vi återskapar och tillverkar från början. Tidstypiskt utseende med moderna funktioner hela vägen.

Dörrar och snickerier

Dörrar och snickerier

Vi tillverkar inredningsdetaljer eller delar av inredningen där det behövs. Vi kan också återskapa delar till dörrar och paneler eller tillverka nya enligt originalmetoder, och fastigheten fortsätter att leva som tidigare.

Golv och lister

Golv och lister

Golv, foder, socklar, fodersocklar och taklister är viktiga detaljer i äldre fastigheter. Vi kan metoderna och har kompetensen att återskapa och nytillverka. Kilsågade, massiva, parketter och mönsterlagda golv och framställning av originalprofiler.

Fasadrenovering

Fasadrenovering

Fasaden på kulturklassade fastigheter är extra viktig, dels för utseendet och dels för att det skyddar viktiga värden. Vi har lång erfarenhet och specialistkompetens inom området. Vi arbetar med både putsade och murade fasader, omfogning och förankring i mindre och större projekt.

Trapphus

Dekoration och detaljer

Vi arbetar med att återskapa äldre hus in i minsta detalj. Vi arbetar med dekorationsmålning, stuckatur, marmorering, smide ända ner till namnskylten i plåt. I trapphus kan vi till exempel tillverka räcken och dekorationer, återskapa dörrar eller göra säkerhetsdörrar med originalutseende.

Handikappanpassning

Handikappanpassning

En kulturbyggnad har sällan de utrymmen som behövs för att exempelvis en rullstol.

Inredningshjälp och snickerier

Inredningshjälp och snickerier

Vi har lång erfarenhet av inredning och arbete med arkitekter, men också specialkompetens inom byggnadsvård, där vi rådgör om lösningar. I vårt egna snickeri kan vi specialtillverka inredning eller återskapa tidstypiska inredningsdetaljer.

Målning och ytbehandling

Målning och ytbehandling

Det ställs höga krav på målning och ytbehandling inom byggnadsvården. Vi arbetar med erfarna målare. De använder ”uppbyggnad” som metod vid alla typer av måleriarbeten och färger som kalkfärg och linoljefärg.

Byggnadsfirma G Insulander AB | Vältstigen 4 | 645 41 Strängnäs | Tel. 0159-35 00 60 | Fax 0152-144 02 | info@insulandersbygg.se

Gripsholmsfönster